Le Bec Rouge / Tignes-Le-LacHotel Le Bec Rouge is gelegen in het centrum van Tignes-Le-Lac. De gemeente Tignes bestaat uit de dorpjes Tignes-Val-Claret op 2.127 meter hoogte, Tignes-le-Lac op 2.100 meter, Tignes-le-Lavachet op 2.100 meter, Tignes-les-Boisses op 1.850 meter en Les Brévières op 1.550 meter. Brévières is het oudste dorpje, de rest ontstond na de constructie van de stuwdam of als skistation. Tignes is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme, met name wintersport. Door zijn gigantische skigebied (300km pistes) , de fun parks voor snowboarders en zijn sneeuwzekerheid wordt het gebied gegeerd door de betere skiërs. Het dorp vormt samen met Val-d'Isere het skigebied Espace Killy.

Op de flanken van de bergtop de Grande Motte kan ook in de zomer geskied worden. Tignes doet heel wat inspanningen om het toerisme in de zomer nog aantrekkelijker te maken. Met de SPORTIGNES kaart kan elke gast tijden zijn verblijf in Tignes gratis genieten van het schitterende zwembad, minigolf, tennis, squash, trampolinespringen, de liften voor het maken van schitterende wandelingen, enz. Tignes ligt te midden van een omvangrijk fietsgebied, met beklimmingen voor alle niveaus :

· Col de l’Iséran
· Col du Petit Saint-Bernard
· Beklimming van Bourg-St-Maurice naar Tignes-Le-Lac Tignes-Val Claret was ook aankomstplaats van de Tour de France in 2007, toen Rasmussen de zware klimrit won.

Hotel Le Bec Rouge**, zeer gekend bij de Belgen, heeft alle troeven in handen voor een geslaagde fiets- of mtb-vakantie. Ook de niet-fietsers komen er duidelijk aan hun trekken. Hotelmanagers Nic, Peggy en de jonge Axelle heten U er hartelijk welkom. Nic is een fervent fietser en kan de wielerfanaten met raad en daad bij staan bij hun fietsavontuur.


Klik op de foto om meer foto's te bekijken

Specificaties

Regio:
departement Savoie (regio Rhône-Alpes)

Hoogte:
2.100 meter

Afstand:
Brussel-Tignes : 980 km

Gekende steden:
Bourg-Saint-Maurice, Moutiers, Albertville, Chambéry

Aantal kamers:
27

Faciliteiten:
Kamers met volledig ingerichte badkamer met toilet met douche of bad.

Cols:
Col de l’Iséran
Col du Petit Saint-Bernard

Links:
www.tignes.net
http://nl.franceguide.com/special/winter-in-frankrijk/per-resort/tignes/

Evenementen:
Tour de France

Gemeente:
Tignes-Le-Lac